Dit is een van de krantenkoppen nadat de gemeente bijstandsgerechtigden uit Eastermar aanschreef. In kanjerdorp Eastermar hebben 273 mensen een groot geldbedrag gewonnen bij de Postcodeloterij. Een prachtig begin van het nieuwe jaar! 

Na goede informatie geschreven te hebben over de gevolgen van het winnen van een grote prijs als je gebruik maakt van een inkomensafhankelijke voorziening en een telefonische ronde werden 25 bijstandsgerechtigden verzocht of bijna gesommeerd binnen 7 dagen aan te tonen dat zij geen prijs hebben gewonnen.

De CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het College over hoe dit heeft kunnen gebeuren, klantvriendelijk is dit in ieder geval niet. Het gaat hier om een bijzondere situatie. De mensen waar het om gaat zijn bekend en verdienen een persoonlijker benadering. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *