CDA Tytsjerksteradiel organiseert op maandagavond 27 januari een Politiek Café over het wonen in onze regio in de toekomst. De gratis bijeenkomst, waarin iedereen van harte is uitgenodigd is in Heemstra State van 19.30 tot 21.30 uur.

Wonen is een urgent thema in deze dagen. Kleiner wordende huishoudens, levensloopbestendigheid, vergrijzing, trek naar de stad, verduurzaming hebben allemaal hun invloed op de toekomstige woningmarkt. Een markt die vandaag de dag nog onder zware druk staat door grote tekorten aan beschikbare woonruimte, zowel bestaande als nieuwbouw.

Silvester Adema van Adema Architecten uit Dokkum (oa Post Plaza in Leeuwarden) en Pim Tiggelhoven van adviesbureau Companen (schrijver van de Woonvisie) zijn de sprekers voor de pauze. Na de pauze schuift wethouder Ruimtelijke Ordening Gelbrig Hoekstra bij hen aan voor een forumdiscussie met het publiek.

Hoe ziet ons toekomstig woonlandschap eruit? Een uitdagend thema voor een interessante avond. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om mee te komen denken. Zo kunnen wij komen tot bredere en betere besluitvorming.

Gert van der Meijden

Raadslid Tytsjerksteradiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *