WMO – Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Sinds een aantal jaren is de gemeente verantwoordelijk voor onder andere de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De bedoeling van deze wet is dat iedereen mee kan doen en zolang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.Bijvoorbeeld, de zorg kan nodig zijn wanneer iemand niet zonder ondersteuning zelfstandig kan wonen. Iemand van het gebiedsteam komt dan op afspraak langs voor de hulpvraag. Besproken wordt, wat er nodig is en of het eigen netwerk van familie of bekenden om hulp gevraagd kan worden. Vervolgens brengt de gebiedsteammedewerker alles in kaart en ontvangt u een voorstel met verdere stappen, bijvoorbeeld het aanbieden van een algemene of maatwerkvoorziening.Vandaag verteld fractielid Lamina Westerdijk u meer over de WMO:

Nieuwsbrief Weekvandezorg-WMO

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *